Solskinnshistorier

NAMAS har hjulpet mange mennesker ut i jobb, og her kan du lese hva noen av dem har å si om oss.

Guri Hegge
NAMAS Vekst bidro til at jeg kom meg videre etter et langt avbrekk i yrkeslivet på grunn av en kronisk sykdom. Jeg fikk hjelp av dyktige veiledere som var flinke til å finne løsninger som fungerte bra både for meg og for arbeidsgiver. De er en viktig tredjepart som ser mulighetene!

Elise Bjørhusdal
NAMAS er et kjempetrivelig sted for de som har vært langt nede.
Man får prøve seg på ulike arbeidsoppgaver i et arbeidsmiljø hvor det ikke er noe stress. Plages man med noe, blir det tatt hensyn til og man får tilrettelagt arbeidsoppgavene. Atmosfæren på jobb er super; masse godt humør!
Jeg har vært her i over tre år og trives kjempegodt!

Dag André Kristiansen
Etter en uheldig episode med blind vold på mitt hjemsted, gikk jeg gjennom en omfattende nakkeoperasjon (som heldigvis gikk meget bra). Etter dette var jeg langt nede. Vendepunktet kom da jeg begynte hos NAMAS Vekst på Høylandet.

Da jeg begynte på NAMAS var jeg ikke mye til menneske, verken fysisk eller psykisk. I begynnelsen jobbet jeg et par timer to ganger i uka. Dette økte gradvis til jeg til slutt var oppe i en arbeidskapasitet på 90 prosent.

Jeg har mye fint å si om arbeidsforholdene på Namas: Trivelig folk. Varierte arbeidsoppgaver, som stort sett ikke krevde annet enn nøyaktighet. Arbeidstempoet behøvde heller aldri være høyere enn man hadde fysisk kapasitet til å mestre. En annen ting var at Namas hadde evnen til å bidra til at medarbeiderne fikk utvikle seg på andre områder enn kun arbeidsrelaterte oppgaver. Jeg fikk for eksempel tilrettelagt for at jeg kunne dyrke musikkinteressen min i arbeidstiden ved at NAMAS ordnet øvingsrom for meg og en kamerat.

Da jeg etter hvert begynte å ta opp fag fra videregående, fikk jeg tilgang til et eget studierom på NAMAS. Dette var utvilsomt det avgjørende springbrettet for å komme meg videre med utdanningen!

Det var vemodig å avslutte den trygge, og selvutviklende perioden på NAMAS, men etter nærmere tre år var tiden inne for å begynne med noe nytt. Jeg tok resten av fagene jeg trengte for å få generell studiekonpetanse, og deretter begynte jeg et treårig løp i journalistikk.

Takket være NAMAS Vekst har jeg vokst som menneske på alle måter!

 

Godt jobba!

NAMAS Vekst er medlem av ASVL; en arbeidsgiver- og interesseforening for vekst- og attføringsbedrifter. ASVL har laget fem filmer som handler om personer som har eller har hatt sin jobbhverdag på en Vekstbedrift

Noen trenger en tilrettelagt arbeidsplass med trygge, kompetente veiledere rundt seg. Andre har gått på en smell eller har utfordringer som gjør at de trenger arbeidspraksis eller bistand for å komme ut i jobb. Veilederne i Vekstbedriftene er eksperter på å se ressursene i hver enkelt og finne et jobbtilbud for alle.